T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Radyo Ve Televizyon Alanı

Radyo Ve Televizyon Alanı

 

Radyo Ve Televizyon Alanı

28-11-201928-11-2019Mesleki ve teknik eğitim alan programları, bireyleri iş hayatına hazırlamak amacıyla tasarlanmış olup iş gücü piyasası ihtiyaçları ve iş analizi yaklaşımını esas alır. Bu yaklaşımda meslekler analiz edilerek meslek profili tanımlanır ve meslek elemanının yapması gereken iş/görev ve işlemler belirlenir. Bir yandan öğretim programı, söz konusu iş ve işlemleri yerine getirebilmek için sahip olunması gereken bilgi, beceri, tutum ve tavırları kazandırmayı ders ve modüller yoluyla ortaya koyarken eğitim etkinlikleri bu çerçeveye uygun olarak bireyleri iş hayatına hazırlayacak şekilde planlanır.

Medya, günümüz toplumlarında büyük öneme sahiptir. Haber alma, eğitim ve eğlence için radyo ve televizyonlar milyonları kendilerine bağlamaktadır. Böylesine önemli bir sektör için etkin ve çağdaş bilgilerle donatılmış, eğitimli genç beyinlere ihtiyaç vardır.  Gelecekte de medya, çalışma hayatının en önemli unsuru olmaya devam edecektir. Bu alanda yeterlik sahibi insanlar yetiştirmek, ülkemizde bu sektörün gelişimi ve ilerlemesi için çok önemlidir. Bu amaçla Radyo-Televizyon alanı altında, teknik yapım-yayın, kameramanlık ve grafikanimasyon dallarında öğretim programları geliştirilmiştir. Hazırlanan bu programların sektördeki nitelikli ara eleman ihtiyacı açısından önem taşıdığı düşünülmektedir. 

Radyo Televizyon Bölümü olarak kuruluşlar  ve yapım şirketlerinde program yapım öncesi, çekim aşaması ve çekim sonrasında içerikle işlemi ve bu işlemleri yürütme. Temel düzeyde teknik cihazları kullanma. Araç gereçleri kullanarak stüdyo, çekim platosu ve çekim yapılacak her yerde ekip çalışması içinde görüntüleri kamera ile kaydetme. Radyo televizyon prodüksiyon kuruluşları ile organizasyonlarda kurgu yapma. Ses ve ışık cihazlarını kullanma, yönetmenin talimatlarına göre teknik işleri yürütme yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verdiğimiz alandır. Bölümümüzde öğrencilerimiz; RTV temel kavramlar, videonun temelleri, fotoğraf ve video işleme, kamera ses ve ışık uygulamaları, kurgu uygulamaları, görsel efekt teknikleri,ışık teknolojileri,radyo televizyon yapımcılığı,kamera teknikleri,kurgu teknikleri ve estetiği,senaryo,televizyon program türleri,ses kaydı ve kurgusu, video kurgu ve sinema tarihi meslek derslerini görüp, uygulamalara 9.sınıftan itibaren başlarlar.Uygulama alanlarımız; radyo televizyon stüdyosu,televizyon rejisi, radyo stüdyosu, televizyon ve radyo montaj bölümü,bilgisayar laboratuvarlarıdır.Öğrencilerimiz yaptıkları çeşitli projelerle ilçe ve il çapında yarışmalara katılıp başarılarını kanıtlarlar.12.sınıfa geldiklerinde ise haftada 3 gün kendi alanlarında mesleki eğitimlerini görecekleri iş yerlerine giderler. Öğrencilerimiz prodüksiyon şirketlerinde, fotoğrafçılarda, televizyon ve radyo kanallarında staj yapabilmektedirler. Mezun olduklarında eğitimlerini aldıkları meslek alanında diploma ile birlikte bağımsız iş yeri açma belgesine  de sahip olurlar. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz; sektörde çok iyi yerlerde çalışmaktadırlar.

Bölüm Tanıtım Videosu :



Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.03.2022 - Güncelleme: 09.05.2022 23:44 - Görüntülenme: 376
  Beğen | 18  kişi beğendi